Anette Palssa on laillistettu ravitsemusterapeutti.

Anette Palssa

Olen vuorovaikutuksen ammattilainen, jolla on vahvat juuret ravitsemustieteessä ja psyko-fyysis-sosiaalisessa ihmiskuvassa

Minulla on yli 20 vuoden työkokemus ravitsemusterapeuttina (laillistettu ravitsemusterapeutti) ja olen opiskellut kognitiivista ja psykofyysistä lyhytterapiaa. Lisäksi olen keho-orientoitunut työnohjaaja (StoRyn jäsen). Olen myös syventänyt joogaharrastustani kouluttautumalla joogaopettajaksi (800h).

Vielä vuosikymmenten jälkeenkin olen iloinen että opin päivittäin jotain uutta

Monipuolinen koulutus ja taipumukseni ajatella asioista laajasti ja toisaalta tarkasti, näkyy työssäni ravitsemusterapeuttina, lyhytterapeuttina, asiantuntijana ja työnohjaajana. Työkokemukseni antaa minulle rentoutta ja rohkeutta työskennellä tavalla, jonka koen hyväksi asiakkaalle tai tilanteeseen sopivaksi. Vielä vuosikymmenten jälkeenkin innostunut työstäni, kohtaamisista ja olen iloinen että opin päivittäin jotain uutta.

Anette Palssa on STOry:n hyväksymä työnohjaaja.
Anette Palssa - logo musta.
Suomen työnojaajat - STOry - logo.
Lihavuuden hoitoa Helsingissä.

Ydinosaamistani ravitsemusterapeuttina ovat syömishäiriöt, tunnesyöminen ja lihavuuden hoito

Minulla on laaja ja monipuolinen osaaminen syömishäiriöiden, lihavuuden ja erilaisten suolisto-ongelmien hoidossa. Olen syventynyt vuosien ajan hyvän  keho- ja ruokasuhteen edistämiseen ja neuroepätyypillisyyteen liittyviin ruoka- ja ravitsemuspumiin. Minulla on paljon kokemusta myös vajaaravitsemuksen, neurologisten sairauksien ja ruoka-allergioiden parista.

Anette Palssa on kokenut kouluttaja ja luennoitsija.

Kohtaamisen ammattilainen kouluttajana, luennoitsijana ja työnohjaajana

Olen kokenut kouluttaja ja luennoitsija. Satoja kertoja olen kohdannut ammattilaisia, vaikuttanut heidän ajatteluunsa ja innostanut tekemään työnsä paremmin. Lukuisia kertoja olen saanut oivalluttaa ihmisiä luennoilla muutoksen polulle, paremman ravitsemuksen äärelle tai parempaan työssä jaksamiseen.

Työnohjaajana olen vielä nuori, mutta olen tehnyt töitä työterveydessä vuodesta 2006 ja kohdannut monenlaisia ihmisiä erilaisista yrityksistä. Työnohjauskokemusta on jo kerääntynyt terveydenhuollon kentältä.  

Kaikessa työssäni tärkeintä on kohtaaminen ja tavoitteena luoda hyvä vuorovaikutus asiakkaan kanssa  niin vastaanotollani, ryhmissä, luennoilla kuin koulutuksissa. Ohjaan kohti tavoitteita olivatpa ne sitten ravitsemuksellisia, kehollisia, mielellisiä  tai työnohjauksellisia.  Kaikessa tekemisessä minulla on lähtökohtana psykofyysissosiaalinen ihmiskäsitys, tasa-arvoisuus ja yhdenmukaisuus.

Syömishäiriöt ja aliravitsemus Helsinki.

Minussa on monta puolta, kuten meissä kaikissa!

Minulle on tärkeää pitää työn ja vapaa-ajan suhde hyvänä, se on perusta sille, että voin palvella asiakkaita hyvin ja pysyn myös itse elinvoimaisena. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat minulle ehdottomia arvoja. Pyrin elämään luontoa ja muita lajeja kunnioittaen, ja vähentää niin ihmisten ja eläinten kärsimystä ja edistää luonnon monimuotoisuutta. Elämääni rikastuttavat tiibetinterrieri Taavi, norjalaiset metsäkissat Pekka ja Oili. Vapaalla suuntaan saareen tai metsään, mutta toisaalta pidän myös kulttuurista ja kaupunkielämästä. Läheiset ihmissuhteet ovat minun hyvinvoinnin perusta ja samalla tarvitsen myös paljon aikaa olla itsekseni. Minussa on monta puolta, kuten meissä kaikissa!

Kirjat

Olen ylpeä, että lukihäiriöstä riippumatta, olen kirjoittanut neljä kirjaa ja viides kirja on työn alla. Kirjoitusprosessit ovat syventäneet osaamistani, mutta myös avanneet uusia ovia työssäni. Kaikki kirjaprosessit ovat opettaneet paljon itsestäni, kärsivällisyydestä ja tiivistyksen taidosta paljon. Jokaisen kirjan jälkeen ajattelen, etten enää koskaan kirjoita mitään, ja jokaisen kirjan jälkeen herää halu kirjoittaa lisää. Tällä hetkellä työstäni käsikirjoitusta lihavuus -teemaiseen kirjaan. Tämä prosessi on ollut edeltäviä kirjaprojekteja pidempi, monimutkaisempi ja siksi siitä on tullut merkityksellinen jo tekovaiheessa.

Rauhoita stressivatsa -kirja.

Rauhoita stressivatsa (2020)

Tunnesyöminen -kirja.

Tunnesyöminen (2018)

Keventäjä hallitsee syömistä -kirja.

Keventäjä hallitsee syömistä (2011)

Keventäjän kunto ja ravintokirja.

Keventäjän kunto- ja ravintokirja (2009)

Curriculum Vitae – Anette Palssa

Henkilötiedot

Anette Palssa os. Wegelius (-74)

Naimisissa, 2 lasta (v. 2002 ja 2004)

Koulutukset

2023 Keho-orientoitunut työnohjaaja (65 op), STOryn jäsen

2021 Joogaopettaja (800h)

2017 Turun Kesäyliopisto, Psykofyysinen psykoterapian perusteet (30 op)

2016 Integrum, Kognitiivisen lyhytpsykoterapian oppimäärä (30 op)

2010 Integrum, Tietoisuustaidon itsehoidon ja terapiatyön tukena

2006 KTK, Painon- ja mielen psykologiaa

2006 Työterveyslaitos, työterveyshuollon asiantuntijapätevyys

2001 Kuopion yliopisto (nyk. Itä-Suomen yliopisto), Terveystieteiden maisteri (TtM), laillistettu ravitsemusterapeutti

1994 Ressun aikuislukio, ylioppilas

Listassa merkittävimmät koulutukset, lisäksi olen käynyt lukuisia lyhyitä kursseja ja koulutuksia ravitsemus-, ja elämäntapatieteistä.

Työkokemus

2002-2006 ja 2010-nykyhetki, Toiminimi ravitsemusterapeutti Anette Palssa

Työnkuva potilasvastaanottoa (painonhallinta, diabetes, MBO, toiminnalliset vatsavaivat, tunnesyöminen, kokonaisvaltainen hyvinvointi, syömishäiriöt, aineenvaihdunnan häiriöt, allergiat), painon- ja syömisenhallintaryhmiä, asiakasluentoja, terveydenhuollon- ja liikunta-alan ammattilaisten koulutusta ja konsultaatiota, messu- ja muu mediatyö sekä muut ravitsemusasiantuntijan työt.

2023 alkaen työhohjaus

09/2006-10/2010, 8/2011- 8/2017, Suomen Terveystalo, vastaava ravitsemusterapeutti

Työnkuva 2011 alkaen:  tiiminvetäjä, ravitsemus- ja painonhallintatoiminnan kehittäminen ja koordinointi, mediayhteistyö

2011- 2014, HUS Lihavuustutkimusyksikkö, ravitsemusterapeutti

(osa-aikainen) Tutkimukseen liittyvä ravitsemusohjaus

10/2010-7/2011, Valio Oy, hyvinvointipäällikkö

Työtehtävät: Asiakas yritysten ja henkilöstön kokonaisvaltaisen työhyvinvointipalveluiden suunnittelu, koordinointi ja käytännön valmennus yhdessä muun tiimin kanssa.

04/2006-11/2015, MTV3 Keventäjät, ravitsemusasiantuntija (osa-aikainen)

Työtehtävät: asiantuntija verkkopainonhallintapalvelussa: artikkeleiden kirjoittaminen, käyttäjien kysymyksiin vastaaminen verkossa ja sähköpostilla, TV-esiintymisiä (mm. Huomenta Suomi), messu- ja muu mediatyö

08/2001-06/2004 (äitiysloma ja hoitovapaa 04/2002-08/2003), Helsingin yliopisto, tutkija

Työtehtävät: Dos. Christel Lamberg-Allardtin Kalsium- ja D-vitamiinitutkimusryhmässä tutkimuksien suunnittelu, käytännön toteutus ja tulosten analysointi sekä harjoitustöiden ohjaus.

Progradu

MS-tauti ja ravitsemus (2001)

Kielitaito

Suomi: äidinkieli

Englanti: tyydyttävä

Ruotsi: tyydyttävä